Kris Kuksi – futurisztikus rokokó

Kris Kuksi – futurisztikus rokokó

Bizarr ítélet világunkról; múlt-jelen-jövő összeér. Barokk giccs a szemnek és a léleknek.... No ne tessék megijedni, a giccs új értelmet nyer ebben az esetben, és grandiózus vizuális élménnyé válik!

Különösen kedvelem az olyan alkotókat, akik nem csupán munkáik kivitelezésében törekednek a maximumra, hanem az esztétikum mellett ugyanolyan hangsúlyt kap a mű tartalmi üzenete is. Kris Kuksi személyében bizony ilyen művészre találtunk. Elsődleges célja ugyanis szobraival, hogy az emberek ráébredjenek saját entitásuk fontosságára, és ne hagyják magukat megtéveszteni; mintegy utat szeretne törni egy újféle tudatosság felé.

Művei egytől-egyig nagy műgonddal megmunkált monumentális alkotások, és bizony rengeteg óra munkája szükségeltetik ahhoz hogy megszülessenek. Valóban igazi tobzódás minden szobor. Legapróbb részletei is fontos jelentéssel bírnak, nem árt ha van a közelben egy szimbólumtár, miközben órákat legeltetjük szemeinket egy-egy művén :).  A jövő keserű víziói, a történelem, letűnt civilizációk emléke kéz a kézben elevenednek meg szemünk előtt.

Időtlen ikonikus témákhoz nyúl, istenségek és az emberiség egyszerre van jelen, a vallásos és a morális kérdések harca szinte minden műben megfogalmazódik. A letisztult antik aktok, puttók és állatok mellett töméntelen mennyiségű mechanikus kreációk, katonák, harcosok és szamurájok élnek egyszerre, megfűszerezve szokatlan, de annál szebb ornamentikával, díszítményekkel.

Rajzain és festményein a kettősség szintén megfigyelhető. Egyedi stílusa, néhol groteszk, hátborzongató formát ölt, ám rajz-festés tudása megmutatkozik egy fotóreál festményen vagy egy akadémikusan lerajzolt akton. Rendkívül sokoldalú, és lenyűgöző munkássággal van dolgunk.

Nem meglepő ezek után, hogy a művész úr rengeteg díjat és elismerést szerzett , több száz kiállítása volt már világszerte, nemzetközi magazinok, könyvek előszeretettel foglalkoznak  vele! Most elérkezett hozzátok is, fogadjátok sok szeretettel!

 

Szobrai:

Rajzok:

Festmények:

Hivatalos honlap

Facebook

Ha tetszett a bejegyzés, tarts velünk a Facebookon is!