Metró illúziók remix

Metró illúziók remix

Ha egy embert észlelünk, akkor az őt körülvevő tér, valamint a térben lévő tárgyak azok, amik meghatározzák. Így van ez a Metrón utazva is, erről mesél nekünk ez a blog. A titokban készült képek egy különös utazásra invitálnak minket, ahol csak rajtad múlik hogy mit látsz bele az egészbe. Erre alapozva indul a Metró illúziók remix projekt, amiben néhány felkért alkotó a képekből kiindulva egy új alkotást hoz létre. A projekt indulásához egy játék is társul a blog facebook oldalán.

Hogy mi is pontosan a Metró illúziók? A blog szerzőjét idézve, egy emailváltásból:
„Minden reggel és este metrózom, ami mondhatni felér egy időutazással. Érdekes szociológiai megfigyeléseket is lehet tenni, például, hogy az utazó közönség egyre növekvő része tér át a keresztrejtvényfejtésről és a Romana-olvasásról az okostelefon odaadó simogatására.
Nálam is valahogy így kezdődött az egész: eltörött a mobilom, és sebtiben csak a egy zenelejátszónak használt iPhone-nal tudtam helyettesíteni. Rájöttem, hogy ebben az közegben legtöbbször feltűnés nélkül lehet vizuálisan jegyzetelni. Ebből lett a Metró illúziók blog.”

A képek egyenként talán nem is olyan érdekesek, és fotós szemmel nézve nem túl jó minőségűek, viszont sok mindent bele lehet látni. Akár feldolgozhatóak.
A metró illúziók remix arról szól, hogy kreatív emberek, képzőművészek, fotósok, tipográfusok választanak egyet a következő adag elkapott képből, aztán abból inspirálódva, azt felhasználva készítenek egy új alkotást.

A metró illúziók remix az első állomásra 2011. december 6-án érkezik, a következő alkotók munkáival: Alejandra Bravo, Erdész Ádám, Gombos Gáspár, Hárságyi Péter, Horváth Andrea – Mici, Kóbor Mátyás, Kovács András, Nagymáté Orsolya és Takács Fanni.

A remix elindulásához társul egy kis játék is a metróillúziók Facebook oldalán. Az ide feltöltött művek közül a legtöbb lájkot kapó remix szerzője egy pazar arany (jegyzet)tömbbel gazdagodik. December 13-ig a remixeket lájkolók között pedig egy dizájnos keményfa jegyzettömb kerül kisorsolásra.
Ha Te is szeretnél részt venni a remixelésben, akkor jelentkezz a Metró illúziók blog állomásán, és szerepelj a következő utasok közt!


Szíveskedjenek vigyázni, az ajtók záródnak! 

Metró illúziók blog

Facebook oldala

Ha tetszett a bejegyzés, tarts velünk a Facebookon is!